nedjelja, 27. listopada 2013.

Skolski izlet

Škola se, pa i nastava, bližila kraju, i organizirali su se školski izleti. Ja bih jedva dočekao, malo boljeg odmora, od svih onih silnih knjiga, i učenja. I tako, smo mogli birati destinacije, gdje bi mogli otići.
Engleska – London , Hrvatska - Slavonski brod ili još neki otoci.. Bilo je teško odlučiti, jer je bilo vruće vrijeme, i mi smo se htjeli kupati, ali ipak kad smo bolje razmislili, odlučili smo se da idemo u London, jer je to samo jedna životna prilika, a kupati se mozes svaki dan, zar ne?
Ali sva sreća je bila što je zapravo put u Engleskoj, bila ekskurzija, nego izlet, jer nebismo ni stigli tamo doći u jedan dan, i vratiti se isti u svoje domove. I tako smo krenuli busem od škole. Putovanje je bilo dugačko, i poprilično naporno, ali sva sreća je bila, što smo ponijeli razne razonode, da se ubijemo dosade. Slušali smo putem, pjesme, igrali videoigrice, pričali, zabavljali se i ogovorali druge. 
Naš uzbuđenost je bila veća i veća, i neistrpljivost. Vidjeli smo onaj Big Beng, odnosno sat na visokom tornju i Westminstersku palaču , to je bila prava ljepota. Cijela domovina Engleska je bila lijepa. U gradu se zapravo govorilo više od 300 jezika! U Londonu živi populacija vrlo raznolikih kultura, nacionalnosti i religija i Londonski metro najveća je mreža podzemne željeznice u svijetu! Grad je poznat po umjetničkim i modnim školama i jedno od međunarodnih središta mode zajedno s Parizom, Milanom i New Yorkom. Radi svoje etnički raznolike populacije, London nudi veliki izbor kulinarstva. Gastronomska središta uključuju bangladeške restorane u Brick Lane i kineske u Kineskoj četvrti. U gradu se održava mnoštvo redovnih godišnjih događaja. U Londonu, jednom od najvećih svjetskih središte klasične i zabavne glazbe, te bezbrojne grupe, glazbenici i profesionalci glazbene industrije! Ostali su značajni događaji godišnji masovni Londonski maraton, na kojem se natječe oko 35 000 trkača, i čuvena veslačka utrka između Oxforda i Cambridgea na rijeci Temzi.
Iako smo sudjelovali u svim sličnim prigodama, bilo nam je žao što smo morali otići, i napustiti tako lijepu zemlju!

Nema komentara:

Objavi komentar