subota, 24. kolovoza 2013.

Jos i danas zamirise tresnja..

Doslo je proljece svi smo bili sretni jer smo znali da poslije toga dolaze nam tresnje koje smo sa nestrpljenjem cekali.I tako behar se pojavio samo smo jos cekali da vidimo plod bilo smo veoma znatizeljni i svaki dan smo posmatrali tresnju kada ce sazrit.
I tako dani su prolazili behar polagano opadao a dalo se i primjetit da vec ima po neki plod na grani bili smo sretni kada smo to ugledali .


Nakon dugih sedmica koje smo posmatrali i iscekivali da tresnja sazrije , to smo i docekali jedne subote tresnja je bila sva crvena moja najdraza boja .
Bilo je fanscinanto nismo se mogli nagledati bilo nam je zao obrat je svu.I tako odlucismo da se popenjemo na tresnju i jedan za jednom su lagano upadale u kese a bogme i u usta .Posto je tresnja bila ogromna morali smo je brati vise dana al ni to nas nije zaustavilo i dalje smo bili uporni.I jednog dana smo se poceli gombat na tresnji kada je moj jaran pao sa tresnje.


Bio je to zestok pad al hvala Bogu nije bila velika visina pa je samo ruku slomio bilo smo uzasnuti tim dogadjajem.Odma smo se izvinuli nasem jaranu svaki dan prije nego sto bi sjeli na klupu gdje je nase igraliste izvinjavali smo mu se radi tog sto smo se gombali na tresnji.Nas drug je sve to prebolio i rekao nam da ne brinemo da je bilo to slucajno i odmah je rekao da nastavimo sa branjem tresnje jer smo to cekali godinu dana i sada da pola tresnje propadne djaba.
Nastavili smo sa branjem tresnje tako naravno nasem drugu nismo dali da se penje na tresnju jer smo mi brali za njega,bio je razocaran sto ne moze na tresnju ali i sretan sto njegovi drugovi paze na njega i pomazu mu .


I nakon duge sedmice uspjeli smo obrat tresnju vise nije bilo niti jedne tresnje na grani bili smo razocarani a ujedno sretni jer smo za mali period obrali ogromno tresnju , naravno nasom zezancijom nas se drug povrijedio ali nije bilo ozbiljno tako da smo to prebolili ,i izvinuli mu se bili smo svjestni sta smo ucili ali pomagali smo mu oko branja a nakon toga smo odlucili da svi ostavimo po jednu kesu u kuci a ostalo da prodamo bilo je veoma dosta zarade bili smo zadovoljni nasim ucinkom , naravno pare se nisu puno zadrzale kod nas odma smo ih " bacili " kako se kaze potrosili na pice i jelo.Nikad lakse zaradjene pare i slasnije. To je moja prica iz kraja u kojoj smo sa nestrpljenjem cekali da tresnja sazrije a za malo vrijeme obrali smo je .

Nema komentara:

Objavi komentar