četvrtak, 12. rujna 2013.

Sta se desava sa ljudima?

Sta se desava sa ljudima? Sve vise tehnologija napreduje, dolaze "pametni" telefoni, ali takodje i sve gluplji ljudi , koji se ponasaju kao da zive u pecinskom dobu, ne odgojeni, a vise se ne zna ni ko je gori, roditelji ili djeca. Svuda po ulicama vidjet cete djecicu malu kako prose, zasto? Zato sto njihove roditelje ne zanima to sto su oni mali,vec samo gledaju kakvu korist da od toga izvuku i slicno. No ne bitno, to i nije nas najveci problem. Jucer sam izasao napolje, pred vecer , na svakom koraku hodaju ne odgojena djeca, koja psuju, pljuju se, a vrlo cesto udaraju. 

Tu je jako prisutno i psovanje majki, pa halo, majka je svetinja, ali to danasnjoj retardiranoj, da ih nikako drugacije ne nazovem, djeci nije izgleda bitno. Svuda mozete vidjeti smece po cesti, iako je do neke kante, korpe za smece ili kontejnera samo desetak metara, ne ne, bolje je ispasti "frajer" i baciti to na cestu. Onda i ove danasnje djevojke, pa koji im je vrag? Bas gledam, prolazim pored jedne osnovne skole, gdje te CURICE koje imaju nekih dvanaest-trinaest godina , i koje imaju "kilu" pudera na licu i slicno, vuku se za kosu vicuci jedna drugoj : "kozo, kravo" i slicne stvari. Pa gdje je tu kultura? Pa mislim stvarno, ovaj svijet ide u propast, na veliku zalost. Onda prolazite pored kafica, gdje stoje neki tinejdzeri koji samo "bulje" u svoje "pametne" telefone, dok su na fejsbuku. 

Pa sta je tu fazon, doci u kafic samo radi wi-fija i onda samo gledati u telefon. Citao sam jedan clanak gdje se spominje koliko je bitna komunikacija u dobu tinejdzera, ali nazalost, djeca i tinejdzeri sve vise i vise zaostaju, mislim naravno mentalno, djeca su sve gluplja,a to se pod hitno mora promijeniti. Naravno,ima tu i pametne , kulturne djece, cast izuzetcima,ali nazalost sve vise i vise postaje fazon biti jedinicar u skoli, a sada je "magareca" klupa ona prva, a ne zadnja kako je to prije bivalo.

Nema komentara:

Objavi komentar